Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها در میان اخبار سیل و بحران در کشور ، بازار ممیزی های تلویزیون و باید و نبایدهای اجرا ، توبیخ ها و تهدیدها هم گرم است.

خبرگزاری شبستان، گروه فرهنگی-الهام عطائی: تعداد مجری های تلویزیونی که در کشور ما به اعتبار نامشان می توانند در برنامه هایشان به انتقاد از ناهنجاری ها و کمبودهای جامعه بپردازند زیاد نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

زمانی تصور می شد مهران مدیری یکی از این دست مجری ها است. خیلی ها می خواستند بدانند چطور می شود که او به این راحتی روی آنتن تلویزیون به انتقاد می پردازد. برخی  او را به همراهی با رسانه ملی متهم کردند و گفتند آدم تلویزیون شده است و همگام با خواسته های مدیران رسانه ملی حرکت می کند و به نقد دولت می پردازد.   

 

اما حقیقت این است که رسانه ملی ثابت کرده هرگز حد و مرزهای مشخص و ثابتی در این زمینه نداشته است. همانطور که رامبد جوان پس از پخش آخرین قسمت از «خندوانه» نوروزی در پستی اینستاگرامی از ممیزی های متغیر رسانه ملی گلایه کرد و نوشت: «سلام به تمام مهمان‌های محترم خندوانه مخصوصا شب‌های نوروز از قبیل بازیگران محترم و خواننده‌های محترم و کمدین‌های محترم و به ویژه «امید حاجیلی» عزیزم.

 

 


راستش منم که بیش از ۲۶ ساله که در تلویزیونمون کار می‌کنم هنوز نفهمیدم چه چیزهای قابل پخش در تلویزیون هستن و چه چیزهایی نیستن. شک ندارم بقیه همکارانم هم نمی‌دونن و شک ندارم مسئولین محترم پخش هم نمی‌دونن و شک ندارم مدیران شبکه‌ها هم نمی‌دونن و قطعا شک ندارم رییس محترم سازمان هم نمی‌دونن.

 

یه روز خیلی دور یه مدیر پخش(مسئول ممیزی) در جواب سوال و گیجی مطلق من که در حین ساخت و پخش یک برنامه بودم گفت: قوانین سانسور و ممیزی در تلویزیون «سیاله» هر چیزی ممکنه امروز اجازه داشته باشه و فردا نه و برعکس. از همه‌ی مهمان‌هایی که عرض کردم با تمام وجودم عذر می‌خوام که آمدن و وقت گذاشتن و انرژی و عشق و محبت و مهربانی شون رو بی‌دریغ تقدیم برنامه و مردم کردن و بخش قابل توجهش حذف شد. و این قصه همیشه بوده و هست. پوست کلفت می‌خواهد و مرد کهن. من فقط می‌تونم بگم معذرت می‌خوام.»

 

 

 

پس از این واکنش از سوی جوان، امجدی مدیر پخش شبکه نسیم در گفت و گو با یکی از خبرگزاری ها در پاسخ به او گفت: اصول کلی ضوابط پخش، ثابت است ولی ممکن است مصادیق مختلف با توجه به وقایع و الزامات اجتماعی فرهنگی سیاسی و متاثر از آنها تغییراتی کند. آقای جوان خودش بهتر می‌داند در حدود ۴ سال که با این شبکه کارکرده مدیران شبکه تمام همکاری خود را انجام دادند و ناظران در سخت‌ترین شرایط هم کنار گروه خندوانه بوده‌اند. از اظهارات آقای جوان با سوابق موفق برنامه‌سازی تعجب کردم، چون سیاست‌های نظارتی در هر شب متناسب با زمان و اقتضائات شبکه مورد نظر متفاوت است و این چیز عجیب و غریبی نیست. برنامه‌سازان محترم در اظهارنظرهای خود انصاف و همه‌جانبه‌نگری لازم را معمول دارند.

 

حقیقت این است که همه ما می دانیم محدودیت های رسانه ملی بی اندازه و بی حد و مرز است، بارها شاهد ممیزی ها و سانسورهای مختلف بوده ایم. در چنین شرایطی وقتی به یک مجری اجازه نقد بی اندازه می دهند و دستش را باز می گذارند قطعا اولین چیزی که به ذهن مخاطب خطور می کند این است که قطعا هدفی در کار است و مدیران رسانه ملی اتفاقا همین را می خواهند ؛ انتقاد از دولت و به رخ کشیدن ضعف هایش.

 

به گزارش شبستان مهران مدیری دیروز و امروز نیست که وارد تلویزیون شده است و به اعتبار نامش خیلی ها را پای صفحه تلویزیون نشانده است، او همیشه به نقد آسیب ها و ناهنجاری های جامعه پرداخته و خیلی وقت ها زبان مردم و همراه با آنها بوده است و اگر اجازه بازگو کردن انتقادها روی آنتن رسانه ملی به او داده شده است این شائبه پیش می آید که شاید انتقادها همگام با خواسته های مدیران رسانه ملی بوده است.

 

زمانی در گذشته آنقدر فشارها در فضای مجازی به او زیاد بود که مدیر روابط عمومی پروژه های مهران مدیری را وادار کرد از طرف او متن زیر را منتشر کند:«به نام خالق زیبایی ها. در برنامه «دورهمی» راجع به هر موضوعی که صحبت می شود، هیچ شخص خاص یا جناح سیاسی یا جریان مشخصی در نظر نیست. «دورهمی» فقط به نقد نقاط تاریک و روشن خصلت های انسانی می‎پردازد.»
 

 

 پس از آنکه معاون سیما در نشست خبری برنامه های نوروزی سیما اعلام کرد برنامه دورهمی تمام نشده و در سال جدید روی آنتن خواهد رفت، «دورهمی» در قالب یک ویژه برنامه روز 13 فروردین روی آنتن شبکه نسیم رفت.  

 

مهران مدیری در این برنامه درباره سیل و زلزله و مدیرت بحران کشور سخن گفت و خبرنگار  صداو سیما را به شوخی پری دریایی خطاب کرد. پس از این برنامه موج انتقادها به سوی او روانه شد تا جایی که حتی وزیر کشور هم گفت: همه آمدند پای کار، اما یک نفر به اسم هنر در برنامه تلویزیونی مسخره می‌کند، این قابل بخشش نیست.

 

 

 

جالب بود که این بار مدیران سیما در مقام دفاع برآمدند. البته شاید کنایه مدیری به خبرنگار صداو سیما چندان به مذاق مدیران رسانه ملی خوش نیامد .

مرتضی میرباقری در این زمینه گفت: « جهت‌گیری برنامه «دورهمی» مشخص است که نقد و انتقادهای سازنده انجام می‌دهد و همگان می‌دانند رسالت برنامه‌های طنز نظیر برنامه «دورهمی» پرداختن به نکات مختلف اجتماعی، سیاسی و... با دستمایه طنز است. برخی از تعابیر مهران مدیری مجری برنامه که در اولین شب به اتفاقات سیل و حضور مسئولان در صحنه و خبررسانی در تلویزیون پرداخت آنطور که باید متوازن و منصفانه نبود و بایستی ملاحظات بیشتری انجام می‌شد که در این زمینه تذکر لازم داده شده است.

 

میرباقری در ادامه گفت: به دلیل همین ضعف در برنامه دیشب «دورهمی» در بازپخش ملاحظات صورت گرفت و به شبکه دستور داده شد با حساسیت بیشتری نظارت خود را اعمال کند. ناگفته نماند در برنامه شب گذشته به رفتار غلط برخی از مردم در زمان وقوع سیل و همچنین به دیگر برنامه‌های تحویل سال سیما با زبان طنز پرداخته شد. ان‌شاالله در برنامه‌های بعدی سری جدید «دورهمی» این محور و مدار انصاف که اساسی‌ترین شاخصه‌های برنامه‌سازی تلویزیون به شمار می‌رود بیشتر رعایت خواهد شد. چرا که رئیس سازمان صداوسیما هم همواره بر حرکت در جهت انصاف و عدالت برنامه‌سازی و پرداختن به نکات جاری جامعه و مسائل سیاسی از منظری متوازن، اخلاقی و متعادل تأکید کرده‌اند. حتماً در برنامه‌های آتی «دورهمی» و دیگر برنامه‌های تلویزیون در عین ارائه نکات انتقادی طنزآمیز ملاحظات جدی انجام خواهد شد تا از مدار انصاف خارج نشود.

 

 

کار به جایی رسید که عبدالعلی علی عسگری هم واکنش نشان داد و مدیر شبکه نسیم را توبیخ کرد. او در این زمینه گفت: علاوه بر توبیخ مدیر شبکه نسیم، باید سایر مسئولان شبکه که در این موضوع قصور و کوتاهی داشته‌اند برای برخورد قانونی لازم به هیات تخلفات سازمان معرفی شوند. او گفت همواره برنامه‌های پرمخاطب سیما همچون دورهمی در مسیر امیدآفرینی و نشاط و آگاهی بخشی به مردم حرکت کرده‌اند. مدیران شبکه‌های مختلف و برنامه سازان باید همچنان که بارها تاکید شده است حریم اخلاق و انصاف را در برنامه‌ها رعایت و همیشه در مسیرامیدافزایی، نشاط اجتماعی و همبستگی ملی حرکت کنند.

 

مهران مدیری هم با انتشار ویدئویی در فضای مجازی در این زمینه و در پاسخ به تمام نشدن حواشی گفت: جامعه ما سیاست زده است از هر کاری که من کرده ام برداشت سیاسی صورت گرفته است.  ممکن است من حرف اجتماعی یا فرهنگی تندی زده باشم اما سیاسی نه،  چون همانطور که می گویند من جهت سیاسی مشخصی ندارم.  تصور نمی کردم کاری که می کنم منظور سیاسی را به جامعه برساند. وقتی واکنش ها را دیدم از یک جایی دیگر مواظبت کردم که از کارها و گفته ها و برنامه هایم تعبیر سیاسی نشود.

 

او ادامه داد: من هر کاری می کنم تعبیر سیاسی از آن می شود و از دستم خارج است. خیلی از مردم درباره یکدیگر قضاوت می کنند و این جزو خصلت های بد ما است. من اصلا برایم مهم نیست که درباره ام چه می گویند. چه منتقدها چه مردم چه چیزهایی که درباره زندگی شخصی، مسائل مالی،  روابط اجتماعی ام می گویند. چون اصولا اگر بخواهید وقت بگذارید برای این موضوع و انرژی مصرف کنید تمام انرژی شما صرف این کار می شود. ما در چنین جامعه ای هستیم.

 

مدیری گفت: در این جامعه دائم در معرض نقد و قضاوت هستی و اگر بخواهی برای این مسائل وقت بگذاری به کار هنری نمی رسی، اصلا برای همین فضای مجازی ندارم، چون دائم باید چک کنم که درباره ام چه می گویند ، برخی ها فضای مجازی دارند و دائم در حال چک کردن این هستند که درباره شان چه می گویند، اینها گاهی خوشحال و گاهی غمگین هستند و حالت نرمال ندارند.

 

او گفت: از نظر من بی اهمیت ترین موضوع دنیا این است که مردم راجع به تو چه فکر می کنند، هر کسی هر طور فکر می کند و دوست دارد زندگی می کند. به نظر من توضیح دادن نشانه ضعف است هر وقت تلاش می کنید بیشر توضیح بدهید بیشتر ضعیف هستید. کاری که فکر می کنید درست است را انجام بدهید بالاخره بعد از مدتی می فهمند که درباره تو اشتباه قضاوت کرده اند.

 

چون در این جامعه هر چه بیشتر توضیح می دهید بیشتر فحش می دهند  و حمله می کنند. خیلی با مزه است این ماجرا در کشور ما . هیچ وقت سعی نکردم چیزی را توضیح بدهم حتی وقتی اخباری به غلط به گوش مردم برسد. معتقدم حقیقت همیشه روشن خواهد شد.

 

 

به گزارش شبستان، این روزها در کنار همه جنجال های رسانه ای، در میان اخبار سیل و بحران در کشور ، یکی از بهترین و پرمخاطب ترین برنامه های 20 سال اخیر تلویزیون و البته یکی از بهترین مجری ها و برنامه سازان تلویزیون تنها به صلاحدید مدیران رسانه ملی از آنتن کنار گذاشته شده است و تلویزیون را با موج انتقادها و دلسردی مخاطبان روبرو کرده است. این در حالی است که حتی مجری های باسابقه و محبوب تلویزیون هم صدای اعتراضشان در واکنش به ممیزی ها بلند شده است . جوابیه مدیری هم به همه انتقادها آنقدر پخته و قاطع بود که دیگر جای بحثی باقی نمی گذارد. کلام آخر اینکه باید منتظر ماند و دید دومینوی دلسردی مخاطبان رسانه ملی تا کجا پیش می رود.

 

 

 

 

پایان پیام/298

منبع: شبستان

کلیدواژه: خسارت سیل سپاه پاسداران سیل لرستان سپاه خبرگزاری شبستان سیل خوزستان بارندگی و سیلاب سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم خبرگزاری اخبار سیل ممیزی در تلویزیون سانسور دورهمی حسینی بای پری دریایی برنامه خندوانه مهران مدیری وزیر کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۸۸۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش حماس به جنگ اشغالگران علیه خبرنگاران و رسانه‌ها

حماس اقدام رژیم اشغالگر در بستن دفتر الجزیره در اراضی اشغالی را بیانگر وضعیت هیستریک این رژیم و شخص نتانیاهو دانسته و تاکید کرد این اقدام جنایتکارانه صهیونیست‌ها در راستای تلاش برای پنهان کردن جنایات اسرائیل است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، جنبش حماس فلسطین با صدور بیانیه‌ای در واکنش به اقدام رژیم صهیونیستی در بستن شبکه الجزیره در اراضی اشغالی اعلام کرد که تصمیم نتانیاهوی جنایتکار و کابینه نازی وی برای بستن دفتر الجزیره و جلوگیری از فعالیت این شبکه، نقض آشکار آزادی مطبوعات و اقدامی سرکوبگرانه علیه نقش حرفه‌ای الجزیره در افشای جنایات رژیم اشغالگر و وحشی‌گری‌های ارتش جنایتکار نازی و شهرک نشینان تروریست آن علیه مردم فلسطین در نوار غزه و کرانه باختری اشغالی است.

جنگ رژیم اشغالگر علیه خبرنگاران و مطبوعات

حماس تاکید کرد که این اقدام اوج جنگ اعلان شده علیه خبرنگارانی است که صهیونیست‌ها با هدف پنهان کردن حقیقت، آنها را در معرض حملات سیستماتیک تروریستی خود قرار می‌دهند. رژیم اشغالگر شبکه الجزیره را هدف قرار داده و کارمندان و خبرنگاران آن را تا سرحد سوء قصد به قتل مورد آزار و اذیت قرار داده است.

در ادامه این بیانیه آمده است که اشغالگران عامدانه همه خبرنگاران را در نوار غزه سرکوب می‌کنند و مورد هدف قرار می‌دهند و شهادت 141 خبرنگار در نوار غزه طی هفت ماه بیانگر دروغ بودن همه ادعاهای رژیم اشغالگر در زمینه آزادی مطبوعات و کار خبرنگاری است. این سرکوبگری وحشیانه علیه خبرنگاران، نقض آشکار آزادی ها محسوب می‌شود و مستلزم قرار گرفتن رژیم اشغالگر در لیست سیاه است.

جنبش حماس با محکوم کردن تصمیم رژیم اشغالگر در بستن دفتر الجزیره در اراضی اشغالی از همه نهادهای بین‌المللی حقوق بشری و روزنامه نگاری خواست تا این اقدام اشغالگران را محکوم کرده و اقدامات تنبیهی علیه رژیم صهیونیستی انجام دهند، از جمله لغو عضویت این رژیم در نهادها و اجلاس‌های مطبوعاتی بین‌المللی.

«عزت الرشق» یکی از اعضای دفتر سیاسی حماس نیز به نوبه خود اعلام کرد که اقدام رژیم صهیونیستی برای بستن دفتر شبکه الجزیره در اراضی اشغالی بیانگر وضعیت هیستریک و سردرگمی حاکم بر صهیونیست‌ها و شخص نتانیاهو و در عین حال نشان دهنده پیروزی مقاومت است.

وی در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد که رژیم اشغالگر و کابینه فاشیست آن تحمل سطح پوشش حرفه‌ای رسانه‌های الجزیره از جزئیات تجاوزات و جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین را ندارند. بعد از افشای تروریسم و میزان جنایت‌های وحشیانه ارتش اشغالگر در نوار غزه توسط الجزیره صهیونیست‌ها تصمیم گرفتند دفتر این شبکه را ببندند و از انتشار اخبار جنایت‌های خود در داخل فلسطین جلوگیری کنند.

این مسئول حماس تاکید کرد که این اقدام اشغالگران جنایت علیه آزادی مطبوعات و رسانه‌هاست که حق آزادی آنها توسط قوانین بین‌المللی تضمین شده است و به مجموعه جنایات اشغالگران در هدف قرار دادن خبرنگاران در نوار غزه و کرانه باختری و قدس اضافه می‌شود.

سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی دیروز یکشنبه به نقل از دفتر نخست وزیری این رژیم گزارش داد که کابینه وزیران رژیم اسرائیل با بسته شدن شبکه الجزیره در فلسطین اشغالی موافقت کرده است.

رسانه‌های رژیم اشغالگر بعد از اعلام موافقت کابینه این رژیم با بسته شدن دفاتر شبکه الجزیره در اراضی اشغالی گزارش دادند که قرار است تجهیزات این شبکه مصادره شده و مجوز فعالیت خبرنگاران آن لغو شود.

بعد از آن وزیر ارتباطات رژیم صهیونیستی از یورش پلیس این رژیم به دفاتر الجزیره در شهر قدس خبر داده و اعلام کرد که نیروهای اسرائیلی در حال ضبط وسایل دفاتر الجزیره هستند.

شبکه الجزیره در واکنش به این اقدام رژیم صهیونیستی اعلام کرد کابینه نتانیاهو با تهمت و افترا تصمیم گرفت دفاتر الجزیره را در سرزمین‌های اشغالی ببندد. کابینه رژیم اشغالگر صهیونیستی دفاتر شبکه الجزیره را همزمان با روز جهانی آزادی مطبوعات تعطیل کرد. اما ما بر حق خود برای ادامه ارائه خدمات به عموم مردم در سراسر جهان، که توسط کنوانسیون‌های بین المللی تضمین شده است، تأکید می‌کنیم.

این درحالی است که در جنگ غزه خبرنگاران نقش مهمی در افشای جنایت‌های رژیم صهیونیستی و نسل‌کشی در غزه ایفا کرده‌اند. قتل عمدی روزنامه‌نگاران به‌وسیله ارتش رژیم صهیونیستی نیز با هدف پاک کردن روایت فلسطین از جنگ و از بین بردن حقیقت و مانع‌تراشی برای رساندن اخبار و اطلاعات درست به افکار عمومی انجام می‌شود.

هدف قرار دادن عمدی روزنامه نگاران طبق قوانین بین‌المللی و بشردوستانه جنایت جنگی تلقی می‌شود و خبرنگاران می‌بایست اجازه داشته باشند با آزادی عمل و بدون دخالت و سنگ‌اندازی طرف های درگیر به حرفه خود بپردازند و اطلاع‌رسانی کنند، اما ارتش رژیم صهیونیستی در هفته‌های نخست جنگ در بیانیه‌ای که مخاطب آن خبرگزاری‌های بین‌المللی بودند، اعلام کرد نمی‌تواند امنیت خبرنگارانی را که در نوار غزه فعالیت می‌کنند، تضمین کند.

طبق آمار رسمی از زمان آغاز جنگ غزه تاکنون دست کم 141 خبرنگار توسط ارتش رژیم اشغالگر عامدانه هدف قرار گرفته و به شهادت رسیده‌اند.

کمپین جدید اشغالگران اسرائیلی برای سرکوب رسانه‌ها در جنگ غزهحمله پهپادی صهیونیست‌ها به خبرنگاران در جنوب غزه/ پای خبرنگار الجزیره قطع شدتایید عامدانه بودن حمله رژیم صهیونیستی به خودرو خبرنگاران در جنوب لبنان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تلویزیون بی‌خیال گربه‌های عیاری شد؟ بازگشت «۸۷ متر»
  • روایت بازیگر زن سینما از پشت صحنه سریال اسکار | آقای مدیری آدم را بد عادت می کند
  • ۷۰ درصد مردم تلویزیون می‌بینند | نظرسنجی جدید تماشای برنامه‌ها اعلام شد
  • شهبازی جان، رفتی؟ درب را هم محکم پشت سرت ببند!
  • تاجر اسرائیلی در اسکندریه مصر به ضرب چاقو کشته شد
  • اعلام ویژه‌برنامه‌های مرتبط با «نمایشگاه بین‌المللی کتاب» در تلویزیون
  • رئیس صداوسیما در پشت صحنه برنامه برمودا |‌ تصاویر
  • ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک
  • واکنش حماس به جنگ اشغالگران علیه خبرنگاران و رسانه‌ها
  • واکنش تهیه کننده نون خ به دستمزد نجومی سعید آقاخانی